O intalnire – o sansa

dezvoltare personala

One meeting – One chance

Salut,

Cum iti merge? Sper ca toate sunt asa cum ti-ai dorit!

As explica tacerea care s-a asternut peste acest blog prin faptul ca el deja contine suficiente informatii care sa te determine sa analizezi ce se intampla in viata ta si sa decizi singur daca esti pe drumul cel bun sau nu.

Cu toate acestea am decis ca, din cand in cand, sa mai strecor cate ceva interesant, motiv pentru care iata-ma supunand atentiei tale expresia japoneza Ichi-go ichi-e , scrisa in japoneza in fotografia de la inceputul articolului si explicata foarte frumos pe site-ul Roaming Ronin.

Ce inseamna aceasta expresie? Inseamna “O intalnire – O singura sansa”, adica obtine maxim din fiecare intalnire pe care o ai in viata, pentru ca nu stii daca va mai exista o a doua oara.

Takuan Soho, un mare maestru budhist, a formulat explicatia in felul urmator: “traieste ca si cand ai avea parul in flacari“. Trateaza fiecare zi cu importanta ultimei zile pe care ai mai avea-o de trait in aceasta lume.

Aplicata in artele martiale, expresia se poate traduce astfel: fiecare repetare a miscarilor de lupta trebuie executata la aceeasi intensitate si cu aceeasi precizie. Uneori, adversarul isi arata o singura data slabiciunea si de aceea e bine sa fii antrenat pentru a putea profita din plin de aceasta oportunitate.

Aplicata in lumea afacerilor si a vanzarilor, expresia se traduce prin: o intalnire, o sansa. Fiecare intalnire de afaceri, destinata vanzarilor trebuie tratata cu intentia de a obtine succesul cat mai rapid si usor cu putinta. Pregateste-ti cele mai mici detalii despre subiectul intalnirii, identifica, cerceteaza si intelege-ti clientul. Apoi profita de oportunitatea de a avea succes.

Aplicata in viata, expresia inseamna: o intalnire, o sansa. Pretuieste-ti prietenii, familia si pe cei dragi la maxim, in fiecare zi. Considera fiecare zi ca fiind ultima zi in care mai poti sa comunici cu ei. Spune-le ca ii apreciezi pentru ceea ce sunt. Fa-ti prieteni noi, cauta organizatii care ajuta oamenii  si implica-te ca si cand ar fi ultima ta sansa sa faci asta.

“In fiecare zi incerc sa traiesc ca si cand parul mi-a luat foc. Imi apreciez familia si prietenii si sper sa am cat mai multe oportunitati de a arata acest lucru.”

Repeta cele de mai sus si incearca sa traiesti pe masura vorbelor repetate!

Cu prietenie sincera,

Traian

 

2 Comments

  1. Bun gasit! Prieten drag, din vremuri grele, pentru mine!Sa traiesc ca si cum mi-ar lua foc parul? Da! Ca si cum as fi VIE? DA! Dupa ani , sunt chiar VIE! Si , stii ceva? Iti multumesc! Prieten drag! M-ai scos din prapastie! Nu stiu cum si nici de ce, dar, iti MULTUMESC! Si iti MULTUMESC! O viata frumoasa si magica iti doresc! Laura

    • Bun revenit. Iti multumesc pentru vorbele frumoase! Cu placere, pentru orice crezi ca am facut eu, dar de fapt, ai facut tu pentru tine! O viata frumoasa si tie! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *