7 legi naturale care iti vor schimba viata! (Partea a V-a )

Salut!
Ce faci? Cum te simti? Spune-mi ca ai planuri de viitor si ca esti extaziat pentru ca le-ai descoperit si ca ti-ai facut pe hartie tot drumul! Stiu ca iti doresti ceva….intrebarea ar fi: ce ai facut astazi ca sa te apropii cat de putin de acel ceva?
Eu am gasit o carte interesanta despre care voi vorbi imediat ce o termin si o aprofundez! Prezinta cateva idei care ne-ar elibera de tot stresul cotidian. E pe baza de acceptare….nu de impotrivire. De sute de ani ne tot impotrivim si tot aiurea navigam. Tot despre acceptare vorbim si azi, in acest post. Este vorba despre o lege usor de inteles dar iarasi, greu de stapanit:
                                 ||=||=|| Legea Ritmului ||=||=||
Te-as incuraja sa rezisti tentatiei de a da din cap in semn de aprobare in timp ce citesti aceste rinduri. Mi-ar placea sa ramai neclintit si deschis la noi informatii precum cerul senin. (cat de poetic sa fiu acum?) 🙂
De fapt nu incerc sa fiu poetic. As vrea sa subliniez faptul ca informatiile din toate aceste postari sunt absolut inutile daca nu incerci sa le si incluzi in viata ta de zi cu zi. Faptul ca esti de acord cu ele, cu unele sau cu toate nu te va aduce mai aproape de visul vietii tale. Daca vei trai si respira aceste concepte in fiecare zi, atunci DA!
Legea Ritmului spune ca totul se misca in perfecta armonie si cu viteza ideala. 
Dupa cum spuneam, e usor de “agreat” dar greu de “implementat”.
Uite un exemplu concret din viata mea. . .
Cand aveam vreo 15 ani cred, am mers la Dunare cu niste prieteni si prietene ca sa inotam. Desi provind dintr-un oras dunarean am deprins tainele inotului destul de tarziu (toate la timpul lor, corect). In ziua aia m-am avantat pina la un ponton de care, speram eu, urma sa ma agat pentru a ma odihni. Odata ajuns langa ponton am incercat sa ma apuc de el dar nu ajungeam la partea superioara. Atunci am vrut sa pun picioarele jos si pentru prima data in viata mea am iesit din zona de confort a inotului si am realizat ca apa imi trecea de cap. Cei care cunosc ce inseamna sa inoti in Dunare stiu ca intri in apa prin punctul X si iesi din apa chiar si la 500 de metri mai la vale, pentru ca fluviul curge si uneori curge repede si cu viclenie. Atunci m-a prins un curent de apa si dus am fost. Tentatia mea a fost sa revin in punctul X inotand contra curentului si astfel mi-am consumat si ultimele picaturi de vlaga din brate. M-am lasat un pic in pluta, dus de curent si apoi cu ultimele puteri am lasat curentul sa ma duca unde vrea el, tot ce am facut fiind sa trag cat mai spre mal pana cand am iesit din zona de pericol. Pot sa spun ca in situatii critice nu ma panichez (de fapt majoritatea celor care se ineaca o fac dupa ce se panicheaza si devin rigizi, agitati si nu una cu apa.) Lectia invatata de mine a fost sa nu ma impotrivesc curentului ci sa ma las purtat de el dar in felul meu. Lectia a doua a fost sa nu mai fac prostia sa-mi ascult ego-ul si sa incerc sa impresionez fetele cu ceea ce nu stiu sa fac, adica sa inot la nivel de performanta. Atunci asta am incercat initial! 🙂
Pentru cei care sunt familiari cu acesti curenti de apa este cunoscut faptul ca nu lupta impotriva lor este solutia. Cu alte cuvinte, metaforic si ca sa intelegeti mai bine aplicabilitatea: nimic din ceea ce vrei tu nu se afla in amonte, adica in susul raului, adica in trecut, in ceea ce deja s-a intamplat!
(poti sa scrii asta pe un bilet si sa o aplici in viata de zi cu zi)
Ceea ce iti doresti se afla mai mult ca sigur in prezent si viitor (despre viitor si cum viitorul si trecutul sunt o iluzie aflati din cartea Puterea Prezentului de Eckhart Tolle, link in bara din stanga postarii, la aceasta data).
Serios acum, daca poti sa accepti aceasta formulare, atunci vei primi tot ceea ce iti doresti de la viata cu mult mai putin efort si mai curind decit crezi!
Trebuie sa fii constient si sa iti dai seama cand esti intr-un curent si incerci sa te opui mersului firesc al vietii si ritmului natural al acesteia. Si asta in orice domeniu, fie personal, fie in afaceri. Exista un ritm care se schimba in fiecare moment. Fii constient de acesta.
Gandeste-te cat sunt de fluctuante relatiile romantice?! Intr-o clipa te simti iubit si apreciat, in secunda urmatoare esti gata sa te arunci de pe pod! La fel este si cu locul de munca sau ocupatia fiecaruia. Intr-un moment esti in extaz datorita reusitelor si in clipa imediat urmatoare primesti un telefon prin care afli ca proiectul cu pricina s-a dus la vale.
Nu poti sa fortezi clipele bune sa existe la nesfarsit la fel cum nu poti sa fortezi ca lucrurile sa se intample in viata!
Scopul tau este sa ramai concentrat pe idealul tau si sa te lasi purtat de valul vietii in loc sa incerci sa-i rezisti! Majoritatea oamenilor pierd enorm de mult timp si energie rezistandu-i si cu toate astea, nimeni nu a putut sa schimbe cursul anotimpurilor.
Daca intelegi ca notiunea de “acceptare” este o notiune cheie in implementarea acestor legi, atunci esti pe drumul cel mai bun.
Poti sa alegi sa iti fie cald iarna sau sa te plangi de gripa. Dar si mai bine, poti SA DECIZI sa inveti sa schiezi! Aici se opreste descrierea legii ritmului! Viata insa isi urmeaza cursul si te sfatuiesc sa te bucuri de ea! Intotdeauna mi-am zis ca oamenii merg impreuna plutind pe fluviul vietii atat timp cat au aceeasi directie si intentie. Cand unul dintre ei simte ca exista ceva interesant pe mal, ne luam ramas bun si iese iar noi trebuie sa-i acceptam decizia si evolutia personala pentru ca doar asa putem sa ne exprimam cu adevarat aprecierea si iubirea pentru acea persoana. Nu manifestandu-ne teama de a o pierde si astfel ingradindu-i dreptul la evolutie! Fiecare dintre noi are drumul propriu! Sa nu uitam ca mereu, altii sar in apa si ni se alatura. Si iar mergem in grup, poate iesim si noi cand si cand….si tot asa pana la marea cea mare unde vom vedea cu totii rasaritul! 🙂

Sunt o fiinta odihnita, relaxata si cu o imensa putere de creatie! Astazi este cea mai buna zi din viata mea!  (asta era pentru tine, o mantra, meriti sa spui lucruri frumoase despre tine. Daca tu nu o faci, cum sa o faca cei din jur?)  🙂
Te salut cu prietenie sincera,
Traian
P.S. Daca TU crezi ca ITI POTI schimba viata in bine, AI DREPTATE! Daca TU crezi ca NU ITI POTI schimba viata in bine, iar AI DREPTATE! (Henry Ford)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *