Casatoreste-te cu TINE!

Aveam o discutie cu o prietena si brusc mi-a incoltit aceasta idee: inainte de a avea o casnicie reusita cu cineva trebuie sa ai o casnicie perfecta cu tine. Sa-ti reinnoiesti juramintele fata de tine in fiecare zi, in oglinda si sa spui: Casatoreste-te cu Mine! Si sa accepti imediat! Atunci esti pregatit(a) sa te casatoresti – nu neaparat la modul oficial – cu altcineva.
Este destul de greu sa ne acceptam asa cum suntem pentru ca nu prea stim cine suntem. Este foarte greu si pistele false sunt la tot pasul. Crescuti intr-o maniera orientata foarte mult catre materialism, ajungem sa ne identificam cu masina noastra, cu casa noastra, cu posesiunile mai scumpe sau mai ieftine pe care le avem! De aceea in vremuri de rascruce foarte multi oameni sunt debusolati. Dintr-un motiv sau altul nu mai au acea casa, acea masina care ii reprezenta, masina care avea chiar initialele posesorului pe placuta de inmatriculare…deci ce vreti mai mult.
Si uite asa ajungem la intrebarea de baza: CINE SUNT EU?
“Majoritatea maestrilor spirituali recomanda aceasta intrebare ca fiind cel mai simplu mod de a ne elibera….de a ne elibera de tot ce nu suntem. In clipa in care stii ce NU esti incepi sa vezi CINE ESTI!
In mod normal spunem: eu am o mana frumoasa, un par frumos…pe scurt, un corp frumos. Atunci, daca EU AM un corp frumos….NU SUNT CORPUL MEU. Am lamurit un aspect: nu poti sa fii ceea ce ai!
In mod normal spunem: am o minte ascutita. Avand in vedere ca mintea se formeaza de-a lungul vietii pe baza cunostintelor acumulate, a experientelor de viata….mintea nu poate sa ne ofere decit raspunsuri subiective, bazate pe propria sa experienta si fiind mintea noastra…..am dedus ca NU SUNT MINTEA MEA.” (Deepak Chopra – Cartea Secretelor)
In concluzie: CINE SUNT EU? Raspunsul il afla fiecare pe cont propriu, atunci cind este pregatit sa afle. Raspunsul va veni din interior si va genera o explozie de fericire atat de potrivita regasirii de sine.
Foarte multi dintre noi spunem: AM O VIATA (fericita, nefericita, etc samd). In clipa in care spui ca AI O VIATA, creezi sentimentul separarii: TU si VIATA TA. Si atunci e normal ca o sa te temi ca-ti pierzi viata. Adevarul este ca tu esti viata! Si cind esti viata…nu ai cum sa o pierzi!
Mai multe despre cele relatate mai sus, dar si multe alte informatii pe care noi, captivi ai sistemului, nu le putem deduce, gasiti in cartea minunatului Eckhart Tolle intitulata Un Pamant Nou (Trezirea Constiintei Umane) pe care o puteti lectura apasand AICI! Cartea a aparut si la Editura Curtea Veche, daca doriti sa o aveti in forma standard!
Mai multe informatii despre Eckhart Tolle si despre invataturile sale gasiti pe site-ul enciclopedie IESIREA DIN MATRIX!
Nu va lasati prada gandurilor, nu le urmati si nu le mentineti focul! NU SUNTETI GANDURILE VOASTRE chiar daca vocea din cap suna extrem de familiar! Atunci cind va surprindeti gandidu-va la ceva….cine este oare acela care surprinde? Fericirea este o stare de spirit permanenta! Atunci cind fericirea este intretinuta de diverse obiecte materiale sau de nevoile noastre satisfacute de catre cei din jur, aceea nu este fericire! Este un miraj pe cale de disparitie, urmat de nefericirea de a fi pierdut acel ceva care o intretine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *