Despre ceea ce conteaza – Prietenii spun…

Salut,
De ceva vreme, urmaresc mai multe site-uri axate pe dezvoltare personala si spirituala si am intalnit atat de multe lucruri frumoase, chiar si la noi, in blogosfera romaneasca. De aceea am decis sa postez aici, cand si cand, cate un articol care ma inspira, de pe blogurile pe care le urmaresc, astfel incat sa te bucuri si tu de acelasi lucru. Ele vor aparea sub categoria “Prietenii spun” si incep astazi cu un articol de pe site-ul prietenului Mugur Badarau, un site DESPRE EVOLUTIE!
                              ~  Despre ceea ce conteaza  ~
Se povesteste ca intr-o zi din vremuri demult apuse un om a trebuit sa faca o calatorie intr-o tara indepartata, aflata peste mari si tari.In drumul sau a intalnit tot felul de oameni, cu obiceiuri mai mult sau mai putin asemanatoare. Si-a amintit pentru tot restul vietii de unul dintre acestea.

Era intr-o dimineata cand a zarit in departare turnurile unei cetati. Pana sa ajunga in apropierea ei se facuse deja miezul zilei si, cum in partea dreapta a drumului se afla un cimitir ingrijit, cu pomi umbrosi si flori frumos parfumate, omul s-a hotarat sa faca un scurt popas.

Pasind catre o banca pe care o zarise in apropiere, omul a citit ceea ce era scris pe cruci: “A trait sase ani, trei luni si patru zile”, “A trait unsprezece ani, doua luni si cinci zile”, “A trait trei ani, patru luni si patru zile”, “A trait noua ani, opt luni si doua zile”.

S-a intristat crezand ca nimerise intr-un cimitir pentru copii si unul dintre locuitorii cetatii l-a vazut si l-a intrebat:

– “De ce esti atat de trist, ai pe cineva din familie ingropat aici? Mama, tatal poate…?”

– “Cum s-ar putea una ca asta, doar vad ca aici sunt ingropati numai copii!”

– “Nu… doar ca, vezi…, noi cand ne nastem primim fiecare cate un carnetel. La inceput tin socoteala parintii pentru noi, apoi scriem singuri… de fiecare data cand ne-am bucurat si pentru cat timp… iar cand unul dintre noi se duce, familia aduna timpul pe care omul l-a petrecut bucurand-se… si asta este ceea ce vezi tu scris aici.”

– “Timpul pe care l-ati petrecut bucurandu-va…”

– “Da, pentru noi doar asta conteaza!”

Daca ar fi sa ai un astfel de carnetel, tu cati ani, cate luni si cate zile crezi ca ai adunat in el pana acum? Iti traiesti viata bucurandu-te sau afundandu-te in regrete? Care este cea mai mica schimbare pe care, daca o faci astazi, ajungi sa traiesti un pic mai mult din viata pe care ti-o doresti?
                                        ~ Sfarsit ~
Ii multumesc lui Mugur pentru inspiratia de a posta acest articol si iti doresc tie, cititor drag, ganduri inspirate si o viata plina cu bucurii!
Cu prietenie sincera,

Traian

2 Comments

  1. Traian, ma bucur ca ti-a placut materialul! Si multumesc frumos ca l-ai postat si la tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *