Joaca de-a realitatea

Salut,
Am gasit in cadrul unei conferinte online un exercitiu interesant. Priveste la imaginea de mai jos si spune-mi daca vezi triunghiul! Priveste si spune-mi daca vezi si patratul!
Felicitari! Faza e ca NU exista niciun triunghi si NU exista niciun patrat. Creierul a facut niste asocieri cu ceea ce crede si stie el despre forme geometrice si ti-a dat ce i-ai cerut! In realitate, exista doar niste forme rosii, Pacman (daca stii jocul). Faptul ca tu vezi liniile care delimiteaza formele geometrice e chiar amuzant! Ele nu exista!
Mintea ta s-a jucat de-a fizica cuantica! Iata o dovada ca daca vezi in imaginatie, lucrurile exista si in realitate!
Poti sa te joci un pic cu tine, sa faci niste introspectii si sa te gandesti la ce e real si la ce nu este!Nu stiu in ce crezi acum, dar iata cateva pareri interesante:

“Nu exista incercare, ori faci, ori nu faci!” – Yoda – Razboiul Stelelor (ok, stiu ca e ireal, dar George Lucas…) 🙂

“Ne realizam viitorul cu fiecare gand pe care il avem” – Louise Hay (motivationist, autor, etc)

“Fiecare este responsabil de experientele pe care le avem” – Louise Hay

“Asa va spun voua, cere si ti se va da. Continua sa cauti si vei gasi. Continua sa bati si usa ti se va deschide. Pentru ca oricine cere, primeste. Oricine cauta, gaseste. Si oricui bate la usa, i se va deschide.  – Iisus

“Tot ceea ce suntem reprezinta rezultatul gandurilor noastre trecute. Mintea este totul. Ceea ce gandim, devenim” – Buddha

“Un om nu se poate simti confortabil fara aprobarea sa” – Mark Twain

“Tu iti creezi propriul Univers, pe masura ce mergi mai departe si traiesti” – Winston Churchill

“Imaginatia este totul. Este previzionarea tuturor evenimentelor care vor urma in viata ta” – Albert Einstein

“Aminteste-ti intotdeauna – lucrul asupra caruia te concentrezi cel mai mult va deveni realitatea ta” – Qui Gon (G.L.)

“Noi suntem energie. Energia formeaza tot ce ne inconjoara. TOTUL” – filmul The Secret

“Universul conspira si lucreaza pentru mine” – Cheryl Richardson (autor)

“O zi excelenta, asa cum ti-o doresti tu! Stiu ca poti!” – Traian (adica EU)  🙂
Cu prietenie sincera,

Traian

2 Comments

  1. Scurt, as putea sa spun ca imaginea de mai sus nu e altceva decat o alta iluzie optica. Chiar daca nu dadeai informatii despre ceea ce se poate regasi in imagine, automat am fii gasit acele asocieri. Desigur, daca te informezi (in speta pe youtube) vei gasi o multime de astfel de “defectiuni” ale sistemului nostru vizual, modul in care percepem lumea inconjuratoare. Iti recomand cu caldura o astfel de cautare, care se va termina in mod cert cu o imbogatire a cunostintelor tale si, de ce nu, a vizitatorilor/cititorilor acestui blog.

  2. Buna Lost Angel,
    Iti multumesc foarte mult pentru mesajul tau, menit sa intareasca practic ideea ca nu intotdeauna realitatea coincide cu ceea ce vedem si ca vazul este ceva mai mult decat o functie a ochilor, dar o functie a ochilor coroborata cu filtrele creierului in functie de limitarea acestui simt la spectrul de culoare, lumina existenta (chiar, rosul trandafirilor devine caldura, daca lumina soarelui care pica pe aceasta floare si-ar schimba frecventa). Cu siguranta un doctor in oftalmologie cu ceva pasiune de cercetare ne-ar putea furniza mai multe detalii.
    Iti multumesc pentru mesaj! Toate cele bune, Lost Angel!
    Cu prietenie, Traian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *