Schimba-ti energia – intra in stare!

Salut!
Ce faci? Sper ca toate sunt bune pentru tine si ca tii directia buna! Ma delectam cu niste articole faine, care bat moneda pe distanta mare pe care o punem intre idee si fapta. Cineva spunea ca o idee este vie doar atat timp cat cineva se gandeste la ea. Mare dreptate are!
Insa, de multe ori, avem o idee, ne bucuram cateva clipe de ea dupa care, datorita lipsei ancorarii in prezent, permitem factorilor de distractie sa ne-o ia de sub atentie. Si s-a dus…. Dupa cateva zile, saptamani, luni, auzim ca un intreprinzator a pus pe picioare o afacere de succes care are la baza exact ideea noastra si atunci ne lovim cu mana peste frunte….ahhhh….exact asta am vrut eu sa fac!
Vezi diferenta? Una e: am vrut eu sa fac! Alta e: a facut el!
Ce te-a impiedicat? Frica, sunt convins. Cu totii avem temeri. Dar pentru a le depasi trebuie sa le acceptam in mod constient, sa le infruntam si sa le facem de ris in public. Altfel, ne vor sabota la nesfarsit.
Concentreaza-ti atentia asupra dorintelor tale!
Concentreaza-te pe obiectivele tale, pe pasiunile tale, pe cum vrei sa-i ajuti pe cei din jur. Concentreaza-te pe ceea ce iti doresti si nu pe fricile de zi cu zi (adica ceea ce nu iti doresti sa se intample). Si foarte important, tine-ti atentia asupra dorintei tale si nu asupra cadrului in care aceasta s-a format.
Uite cum stau lucrurile cu fraza asta de pe urma. Traim intr-o lume a contrastelor, asa ca dorintele noastre se nasc tot din contraste. Sa zicem ca-ti urasti slujba. Aceasta ura genereaza dorinta ta de a porni o noua afacere online, pe cont propriu, sa scapi de stres. Ei bine, acum trebuie sa ramai concentrat asupra dorintei tale si NU asupra energiei negative de la slujba pe care o urasti atat de mult, asupra colegilor rautaciosi sau asupra sefului lipsit de bun simt. TREBUIE sa scapi de genul asta de energie si sa intri intr-o stare de vibratie comuna cu dorinta ta.
Fa tot ce poti pentru a experimenta sentimentele unui gen de viata dorit de tine. Totodata imagineaza-ti cum ar fi daca pasiunea ta ar genera o viata libera de orice fel de probleme. Intra in starea aceea de independenta financiara. Intra in starea aceea de bine, in care ai tot ce iti doresti. Joaca-te cu astfel de ganduri atunci cind stai in mijloacele de transport si ai o perioada moarta, atunci cand te culci in loc sa te gandesti la teancul de facturi de pe frigider, care asteapta sa fie platite. Gandeste-te la aspectele pe care le doresti in viata ta. Nu e greu! E un joc.
Concentreaza-te asupra a ceea ce esti!
Hai sa vedem cine vrei sa fii! E destul de simplu, incepi prin a-ti creste energia generala. Concentreaza-te asupra ideii ca esti deja persoana care trebuie sa fii pentru a pune in miscare rotitele planului tau. De fapt, abilitatea ta de a pune totul in miscare se bazeaza pe atitudine, concentrare mentala, curaj, credinte, pasiuni, rabdare, consistenta si consecventa. Acestea vor determina gradul de succes si satisfactie personala pe care il ai.
De aceea trebuie sa alegi in mod constient sa-ti ridici nivelul de energie. Acest lucru il faci cu ajutorul mintii si al actiunilor pe care le intreprinzi. Exista o serie de elemente care adunate intr-un ritual zilnic, iti pot imbunatatii starea generala. Ele sunt: exercitii fizice, meditatie, afirmatii, nutritie buna si cateva tehnici mentale care pot parea joaca de copil.
Nivelul ridicat de energie este critic pentru reusita in viata. Analizeaza-te pe tine, cum te simti cand simti ca explodezi de energie? Ce fel de rezultate obtii atunci cand simti ca poti muta muntii din loc? Dar atunci cand esti deprimat, apatic, lipsit de energie si chef? Intelegi ideea, nu?
Atunci cand esti cine trebuie sa fii, energia ta este ridicata. Si ajungem la:
            Energie Ridicata = Ganduri marete = Absenta fricii
Ideea este ca atunci cand nivelul energiei generale este ridicat si gandurile vor fi pe masura, adica vei avea ganduri inspirate, bune, pozitive. Cand gandurile sunt de calitate, fricile sunt minimizate si ne-am atins scopul: ai trecut dincolo de frici.
Urmeaza aplicarea planului, actiunea. De cele mai multe ori avem nevoie de certitudini si siguranta. Dar in aceste situatii, nu dam tot ce avem mai bun si ca atare exista riscul esecului. Ei si ce, ne spunem! Oricum am unde sa ma intorc.
Cele mai mari reusite insa au fost inregistrate atunci cand soarta ne-a fost potrivnica si ne-a pus in fata faptului implinit. Exista o povestire motivanta in care se spune ca o capetenie de armata a debarcat pe un tarm si pentru ca inamicul era mult mai numeros a decis sa-si arda barcile pentru a nu mai avea cale de intors. Apoi le-a spus camarazilor: murim sau iesim victoriosi! Si au obtinut victoria! De ce sa astepti pana in ultima clipa? Treci la fapte ACUM!
Iti doresc curaj si ganduri inspirate! Spor la joaca! 🙂
Cu prietenie sincera,
Traian 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *