6 pasi pentru a opri FRICA

Guy Finley, un autor de exceptie care mi-a adus multa bucurie prin intermediul interviurilor sale video, prin scrierile sale si prin bucuria cu care trece prin viata. Zilele astea isi lanseaza o noua carte, in 142 de tari simultan. Nu stiu daca si Romania se afla pe lista dar, daca aveti ocazia, cautati-l si cititi-l.

Ultima sa carte este intitulata “The Courage to be Free”. Nu imi permit sa o traduc pentru ca poate o regasiti sub un alt nume agreat de o editura romaneasca impreuna cu autorul. Dar sunt convins ca nu era cazul.
Sa vorbesti despre curajul de a fi liber (am tradus cumva?) este cat se poate de potrivit in aceasta perioada pe care o traim. Foarte multi oameni sunt captivi in ceea ce ei numesc viata lor si alearga, se zbat, se sacrifica, isi pun pielea in saramura, isi rup de la gura (am inclus numai cateva din expresiile standard cunoscute pe la noi) pentru a reusi. Dar nici unul nu incepe acest joc ACUM, DE LA ZERO, pornind de la PROPRIA PERSOANA si iesind din CUTIA in care au fost inclusi prin educatie, de la nastere. Toti isi inghesuie in fiecare zi amintirile intr-un rucsac pe care il poarta toata viata, il rascolesc zilnic si il considera realitatea lor. De obicei rucsacul e plin cu lucruri menite sa le arate de ce nu pot sa fie mai mult decat sunt deja. Multi isi cauta tot felul de tinte in afara lor, sa salveze pisicile siameze, sa salveze pasarea Dodo, sa salveze sa salveze….orice, mai putin pe ei insisi. Cind faci ceva de caritate si esuezi, te simti mai bine decat atunci cind faci ceva pentru tine si esuezi. Spui: eeee, am facut tot ce am putut, am vrut sa ajut. Cu tine insa, e altceva.
Imi permit sa traduc in continuare cei 6 pasi pentru a opri FRICA, recomandati de Guy Finley. Fiecare sfant, maestru, predicator din istorie sau din prezent a avut si are un singur indemn: Te-ai nascut LIBER!
Liber de frica, liber de stress, liber de trecut, liber sa fii puternic, liber sa fii intelept si unic in felul tau! Mai jos sunt 6 pasi, 6 exercitii pe care daca le aplicati puteti sa inlaturati aceasta bariera numita FRICA:
1. INCETEAZA sa mai cauti aprobarea celorlalti pentru a decide daca esti o persoana valoroasa!
2. INCETEAZA sa te mai simti responsabil pentru fericirea sau nefericirea altora!
3.  INCETEAZA sa mai crezi ca poti sa schimbi ce s-a intamplat ieri, retraind totul in mintea ta in fiecare zi!
4. INCETEAZA sa mai petreci timp cu persoane care au decis sa traiasca intr-o stare continua de deprimare, de negativitate, fara a lua nicio masura impotriva acestor stari!
5. INCETEAZA sa mai crezi ca nu poti sa ai mai mult succes decat daca te zbati si te chinui din greu pentru asta!
6. INCETEAZA sa mai justifici actiunile intreprinse, celor din jur sau tie!
Foloseste aceste exercitii in fiecare zi, aplica-le in viata ta ori de cate ori ti le amintesti si urmareste cum cei din jur se minuneaza de viata si intamplarile extraordinare pe care incepi sa le atragi prin aceasta schimbare!
Daca se incumeta cineva la schimbare, astept comentarii cu rezultatele aparute! Ca sa conteze, trebuie sa faceti acest lucru consecvent, macar timp de doua sau trei luni. Nu uitati ca veniti dupa o “viata” neschimbata! Iar vocea interioara o sa va picure in ureche mereu cele mai bune motive pentru care nu trebuie sa schimbati nimic. Frica de schimbare este un inamic periculos pe care il avem toti, constient si inconstient!
Iata interviul lui Guy Finley despre noua sa carte:

Traieste Liber!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *