Alege ce vrei si porneste la drum

Salut!
Sper ca esti bine si ca totul este in limitele acceptabilului. Spun “acceptabil” pentru ca acest cuvint este linistitor la inceput dar de cele mai multe ori se dovedeste a fi periculos. Si asta pentru ca noi suntem invatati sa pastram “acceptabilul” ca pe o stare de fapt, deoarece ne da o senzatie de confort. Este acea zona de confort pe care nu vrem sa o parasim, cel putin nu acum, pentru ca ne temem de necunoscut, de esec.
Lucrul cu care nu te poti impaca foarte usor este, probabil, acela ca viata ta nu se poate schimba foarte rapid, intr-o directie buna. De fapt, cei mai multi terapeuti sunt pregatiti sa investeasca in ideea ca “e nevoie de mult timp pentru schimbari”.
Problema care apare atunci cand incepem sa credem ca “e nevoie de mult timp pentru a schimba ceva” este aceea ca ne ingreunam si mai mult situatia. Unde mai pui ca avem si un alt program mental in care multi credem, acela ca nu exista castig fara eforturi si munca multa. Daca ai aceste programe in minte, atunci viata devine intr-adevar o lupta pentru supravietuire.
Dar partea interesanta este aceea ca nu trebuie sa te zbati, sa dai din coate si sa muncesti mult pentru a obtine ceea ce vrei. Asta nu este decat o credinta inradacinata prin educatie. Dovezile indica faptul ca persoanele cele mai fericite, persoanele care sunt cele mai de succes pe plan personal si financiar nu se zbat si nu muncesc mult si din greu.
Tot ce trebuie sa faci este sa alegi ce iti doresti, sa iti faci un plan (eventual mental, cu ajutorul imaginatiei, pornind de la momentul final inapoi, catre prezent) si apoi sa-l urmezi. Sa treci la ACTIUNE fara a mai astepta momentul potrivit, care sincer, nu va sosi niciodata.
Am observat ca exista o mare, imensa, incredibila diferenta intre “stiu ce trebuie sa fac” si “fac ce trebuie sa fac”. Si asta pentru ca, desi ai cunostintele necesare schimbarii, subconstientul tau este programat de-a lungul anilor sa reziste schimbarii. Daca subconstientul nu este convins ca este simplu si sigur sa efectueze schimbarile, atunci nu va permite acest lucru. Subconstientul practic detine toate cheile evolutiei tale.
Asadar, intai trebuie sa-ti convingi aspectul constient, mintea logica, de faptul ca vrei ceea ce vrei in viata ta. Dupa ce mintea constienta va afla cum functioneaza planul tau si ii va intelege logica, va accepta si va da informatia mai departe in subconstient. Schimbarile permanente necesita un acord intre cele doua paliere ale creierului tau: constient (logica) si subconstient (emotiile, trairile).
Unele informatii le-ai mai regasit, este irelevant insa cate informatii cunosti. Important este ce aplici. De aceea insist asupra acestor idei.
Din experienta personala recenta am observat ca realizarea unui orar (precum cel scolar) cu zilele saptamanii si activitatile pe care vrei sa le intreprinzi pentru a obtine ceea ce vrei, ajuta foarte mult. Cumva, avem in subconstient, indiferent daca au trecut multi ani de cand am incetat orice forma de scolarizare, ideea de orar care trebuie respectat. Daca il afisezi la vedere si dai de el, vei simti cumva ca este mult mai usor sa-ti faci si “temele” pentru astazi! La cat de mica este puterea majoritatii de a se concentra intr-o singura directie, intr-o perioada in care telefoanele zbarnaie din toate partile, mesajele ne sar in fata pe ecranul computerului si tot asa, orarul poate sa fie un instrument cheie pentru solutionarea anumitor aspecte.
Iti doresc sa gasesti o imensa bucurie in actiunile intreprinse!
Cu prietenie sincera,

Traian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *