La sfarsitul jocului de sah si Regele si pionul intra in aceeasi cutie

Salut,

Sper ca mesajul meu te gaseste fericit, descoperind pas cu pas cat de frumoasa este viata fara etichete si cat de simplu de atins sunt scopurile complexe, atunci cind le eliberam de incarcatura inutila.
A trecut mai bine de un an de cand am scris ultimele vorbe pe site. Multumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje si au intrebat cind mai apare ceva nou. Am fost tot timpul conectat la blog si la comunitatea frumoasa de pe Facebook, doar ca nu am simtit ca ar mai fi mare lucru de spus astfel incat, parcurgand toate informatiile de pe site, viata oricarei persoane aflate mai mult sau mai putin la rascruce sa se schimbe in bine!
Imi place sa scriu atunci cind simt ca e ceva de spus si n-am vrut sa devin un editorialist doar de dragul traficului.Click play si apoi ofera-ti cateva minute de relaxare!

Am intalnit, in ultima perioada mai mult decit de obicei, oameni care sunt implicati profund in ceea ce ei numesc “lupta pentru supravietuire”. Am ascultat minute in sir povestirile, motivatia aparent perfect justificata si am recunoscut oameni care se zbat cu ochii inchisi sa ajunga la mal, dand din maini haotic si lovindu-se de nisip. E trist sa te ineci pe mal, doar pentru ca insisti sa ai ochii inchisi.
Nu pot decat sa zambesc discret gandindu-ma la zicerea cuiva: “este incredibila ardoarea cu care oamenii isi apara dreptul lor la suferinta“.

Ni se spune ca traim pe o planeta suprapopulata! Postez imaginea de mai sus pentru a narui acest neadevar! Crede ce simti, nu ce ti se spune! Afla cine esti si fii tu insuti stiind cine esti cu adevarat!

Scopul, ba mai mult, scopul vietii. Care este scopul meu? Imi permit sa schitez un scenariu ipotetic de modificare si acceptare a scopului primit ca fiind scopul visat: “Am pornit la drum in copilarie cu visul de a ajunge astronaut, am ajuns in adolescenta si am acceptat sa fiu pilot de avion de vanatoare si pentru ca nu am reusit sa intru la facultatea de profil aviatic din prima incercare, am intrat la o scoala tehnica si am ales sa fiu pilot de incercare pentru autoturisme…asa ca iata-ma, la 40 de ani, fericit ca pot supraveghea si repara, cand si cand, carturile pentru copii din parcul orasului. Este ce mi-am dorit dintotdeauna, sa lucrez cu copiii si sa le induc pasiunea pentru astronautica, doar ca nu mi-am dat seama. Acum imi dau seama pentru ca, de bine, de rau….am un salariu.”
Exista o fraza care ar trebui sa ne sperie pe toti, inca din timpul vietii, cu atat mai mult pe patul de moarte: “Dar daca toata viata mea a fost o mare greseala?
Multi pretind ca detin adevarul despre viata si ce trebuie facut pe durata de timp petrecuta in aceasta formula minte/trup/spirit. Andre Gide zicea: “Crede în cei care caută adevărul. Îndoieşte-te de cei care l-au găsit.

Concluzia la care am ajuns in prezent este aceea ca ADEVARUL nu este negociabil, nu-si schimba forma (caci n-ar mai fi un adevar) si este vesnic. Omul este schimbator, de la an la an apar schimbari fizionomice, mentale….ajunge la 60 de ani sa priveasca uimit la o fotografie din copilarie si sa-si spuna “oare chiar eu sunt omuletul acela de demult?”. Si totusi exista ceva inauntrul nostru care ramane neschimbat de-a lungul vietii. Acel ceva care ti-a fost aproape si la bine si la rau, acel ceva care te-a reprezentat si la scoala, si la liceu, si in viata….acel TOT EU AM FOST! Nu e minte, nu e trup!

ADEVARUL NU SE SCHIMBA! Omul da, fauna da, flora da! La fel si tot ceea ce “iese din mana omului”: obiecte, constructii, poezii, cantece, picturi, ganduri…..nimic nu ramane vesnic si neschimbat. Prin urmare omul nu poate sa creeze vesnicie pentru ca nici el, ca individ, nu este vesnic. De ce nu este vesnic? Pentru ca nu este ADEVARAT si dupa cum spuneam, doar Adevarul ramane neschimbat.

As folosi aceste ganduri pentru a sustine ceea ce multi alti oameni au sustinut din cele mai vechi timpuri si pina in prezent: viata este o iluzie, jucam rolul numelui primit la scurta vreme dupa nastere. Ni s-a spus Traian, Corina, Andrei, Mitica…noi nu ne-am nascut Mitici, Alini, Danieli! Postez dedesubt linkul catre un filmulet care poate sa inspire.

Chiar asa, cine esti tu cel fara nume? Daca descoperi cine erai pina sa te numeasca cineva, e posibil sa te apropii mai mult de Adevar.

Jocul acesta de-a pionul in Societate, dorinta de a promova de la stadiul de pion la cel de Tura, Nebun, Cal, Rege, Regina nu reprezinta decit o regula aparenta si deloc impusa a jocului numit Viata In Societate. Unii exerseaza cu Monopoly! Cind realizezi ca viata in societate este un joc, totul devine mult mai simplu. Nu trebuie sa te zbati sa supravietuiesti pentru ca, intre noi fiind vorba, nici nu o sa supravietuiesti. Doar Adevarul supravietuieste! Asa ca nu mai joci sub amenintare si incepi sa castigi. Exista aceasta posibilitate, schimbandu-ti regulile si jucand dupa regulile tale nu dupa cele date de cei care ne-au sculptat subconstientul cu sau fara de voie.

La sfarsitul jocului de sah si Regele si pionul intra in aceeasi cutie” spunea cineva. E bine sa nu omitem acest lucru si sa ne indoim si de propriile noastre pareri pe drumul catre noi, catre ADEVAR!

Esti pregatit sa schimbi totul in viata ta? Esti pregatit sa renunti la toate visele si sa te trezesti? La toate, nu doar la cele rele, caci si visul bun tot vis se numeste!

Ramai cu bine! Promit sa revin cu diverse instrumente menite sa ne aduca mai aproape de noi. In ultima instanta, raspunsul la intrebarea CINE SUNT EU? o sa vina din interiorul fiecaruia si nu va putea fi pronuntat, caci vorbele l-ar minimiza. Cand ai raspunsul, traiesti ca atare si oamenii vor vedea ca esti CEL ADEVARAT!

Cu prietenie sincera,

Traian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *