Eckhart Tolle si Papaji – Puterea prezentului

Salut!

Astazi am decis sa includ si o categorie de articole video pe care le consider valoroase. Exista anumite materiale care sunt cu adevarat relevante si pornesc de la adevarul celor o mie de cuvinte care nu se compara cu puterea unei imagini.
Cand am auzit prima data despre Eckhart Tolle, se intampla acum circa 2 ani cred, cand un prieten imi daduse un link catre o inregistrare a unei conferinte a acestuia. Am accesat link-ul, am vazut un individ molcom, apatic, prea calm pentru gusturile mele de atunci, care radea intr-un mod deranjant pentru gusturile mele de atunci si care facea mult prea multe pauze pentru mintea mea dornica de actiune si suspans. “N-am avut timp” sa-l ascult pentru ca “nu aveam timp” de pierdut. Ce am facut? Am inchis filmul.
Cateva zile mai tarziu mi-am amintit de el si mi-am spus: persoana care mi-a sugerat acest material este una draga mie, educata, cu rezultate notabile si prin urmare ar trebui macar din respect sa urmaresc filmul si sa nu fiu atat de superficial. Si l-am deschis iar si l-am urmarit pana la capat! Am ramas mut de …..
Ca sa il citez pe Eckhart Tolle, nu este un film interesant, cu vorbe interesante. Pentru ca nu este un film pentru minte, nu este nimic ce trebuie descifrat. Este un film, o conferinta de fapt, cat se poate de simpla, cu vorbe simple, cu pauze si care necesita o atentie diferita de cea acordata filmelor de actiune. Trebuie privit cu sufletul si cu sinceritate. Rasaritul Soarelui nu este interesant. Dar daca apar niste nori micuti in jurul lui, atunci se poate spune: ia uite ce nori interesanti si ce rasarit interesant….Dar Rasaritul in sine este mult peste ideea de interesant!
Ascult cateodata oameni care isi apara in mod furios dreptul lor de a fi nefericiti, spune Tolle.
Urmareste, daca vrei, aceasta conferinta din 2009, prezentata de Eckhart Tolle! Totodata am inclus si un film-conferinta cu Papaji, un minunat intelept al vremurilor noastre. Un material netradus din engleza, dar foarte valoros.

Papaji: Ce este LIBERTATEA? Libertatea este o capcana. Pentru a putea sa fii liber, trebuie sa intrunesti niste conditii. Iar daca trebuie sa intrunesti niste conditii aia NU E LIBERTATE! Incercati sa scapati de capcana si sa incepeti SA FITI!

Cu prietenie sincera,

Traian

2 Comments

  1. Este un tip extraordinar. I-am urmărit toate textele şi înregistrările pe care le-am găsit. Ştiţi cumva unde organizează astfel de conferinţe sau cursuri ?

  2. Buna gasit!

    Intr-adevar, un om deosebit. Pentru a-i urmari cariera si materialele, cred ca un loc potrivit ar fi chiar site-ul sau oficial: http://www.eckharttolletv.com/

    Multumesc pentru vizita. Spor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *