TU – ultima frontiera – partea 3 din 3

Salut!
Ce mai faci? Iata ca suntem in ultima luna a anului. Se apropie momentul in care ne facem iar promisiuni pentru noul an. Eu as lansa o provocare: ce-ar fi daca TU ti-ai face CHIAR ACUM promisiunile sub forma de certitudini si nu ai mai astepta o zi ca oricare alta, considerata de majoritatea vecinilor de Planeta (cu mici abateri) drept noaptea dintre ani. Chiar cred ca nu ai nevoie de o motivatie in plus pentru a-ti face timp pentru tine si visele tale! Cel mai potrivit moment este CHIAR ACUM!

SFINX – AN DUPA AN

Am incheiat articolul trecut cu o serie de operatiuni pe care ti le poti insusi astfel incat sa produci schimbarile asteptate.
Concentrarea este un procedeu extrem de important, el permitandu-ti sa petreci timp cu tine. Dupa mult timp in care, majoritatea, ne temem de singuratate, in sfarsit era cazul sa fim in compania noastra si sa aflam cine suntem, ce simtim, ce vrem cu adevarat si sa ne recapatam puterea de concentrare. Zilnic, pret de cateva minute, 15 – 30 de minute, ar fi bine sa te concentrezi la ceea ce simti, vezi, doresti. Iti alegi un scop bine definit si te concentrezi pe el pana rezolvi ecuatia, treci de indoieli, de dubii. In aceasta procedura iti vei utiliza cortexul pre-frontal care poate fi considerat drept cea mai importanta parte a creierului. El este managerul, cel care ia decizii intre bine si rau, corect si eronat, el se ocupa de suprimarea anumitor porniri instinctuale.
Multe persoane au recurs la vizualizari, afirmatii dar dupa o perioada au renuntat, spunand ca nu functioneaza. In primul rand trebuie luat in calcul faptul ca aceste procedee trebuie aplicate atunci cand creierul se afla intr-o stare buna, cu o frecventa ideala. Daca atunci cand faci afirmatii esti stresat, enervat, atunci inchizi “departamentul de actiune” al creierului.
Exista anumite frecvente ale creierului pe care este bine sa le ai cat mai mult si chiar sa aplici exercitiile despre care am tot vorbit. Ma refer aici la cele mai cunoscute:
DELTA = 1-2 Hertz
Relaxare fizica profunda, control al durerii si eliberarea stresului.

THETA = 3-5 Hertz
Imbunatatirea memoriei, atat memorarea cat si aducerea aminte, permitand totodata si cresterea IQ-ului.

ALPHA = 7-9 Hertz
Stare buna pentru invatat, citit si ascultat.

BETA = 12-14 Hertz 
Stare buna pentru luarea deciziilor, dezvoltarea logicii si rezolvarea problemelor. 
Daca vrei sa aprofundezi, incearca aici, in engleza: Brainwave Frequency.
Prin urmare, ca sa intri intr-o stare propice vizualizarilor, intai inspira profund, imagineaza-ti cum aerul iti cuprinde tot corpul intr-un mod benefic, apoi expira incet, concentrandu-te asupra expiratiei. Sesizeaza pauza de dupa expiratie. Repeta exercitiul, pentru o stare si mai buna dupa care poti sa incepi sa emiti cele mai puternice afirmatii pe care le poti concepe (nu ce crezi tu ca poti sa faci ci ceea ce VREI sa faci). La fel si cu vizualizarile, inchide ochii si imagineaza-te asa cum stii ca vrei sa traiesti! Aplica asta zilnic, ca sa poti schimba ceva. 30 – 60 sau chiar 90 de zile.
1. Creezi o viziune puternica.
2. Alegi credinte si obiceiuri puternice, noi, care sa sustina ceea ce ai in minte.
3. Incepi programarea zilnica pentru schimbarea termostatului financiar si a respectului de sine.
Stiu, e greu! Daca ar fi simplu, toti ar face-o! Dar tocmai asta ar trebui sa te ambitioneze!
In primele saptamani inca vei fi la fel, apoi o sa observi ca treptat dai deoparte ceea ce aveai si lasi loc pentru noutati. Ce sa fie? Cat sa fie? TU decizi. Cei care reusesc in viata nu sunt mai destepti, ei sunt programati altfel. De cate ori nu ai vazut pe cineva despre care stii ca este sub nivelul tau din multe puncte de vedere, mai putin al realizarilor? Totul tine de programare. In acelasi timp pe care il ai si tu la dispozitie, ei fac altceva, zilnic!
Schimba CD-ul din creier! TU trebuie sa faci asta!
Trebuie sa stii cu claritate care este scopul tau, pana la cele mai mici detalii. Noteaza-ti undeva toate credintele si convingerile pe care trebuie sa le ai pentru a-ti atinge scopul. Noteaza-ti obiceiurile zilnice pe care trebuie sa ti le insusesti pentru a ajunge la scopul tau. Concepe afirmatii pozitive si precise despre scopul tau. Intra cat mai des intr-o frecventa Alpha a creierului, prin concentrare asupra respiratiei, exercitii de relaxare, plimbari in parc, ascultare de fisiere audio special create. Traieste cu emotie si vizualizeaza toate dorintele tale, credintele si afirmatiile nou create pentru a le forta sa ramana in subconstient si sa-ti serveasca pe viitor. Fa-ti o placa a viselor (vision board), un panou din carton sau pluta pe care sa prinzi imagini cu visul tau, afirmatii pe care sa le vezi imediat ce deschizi ochii dupa somn sau inainte de a te culca, drept ultima imagine (nu stiri negative, filme violente, etc). Noteaza-ti intr-un jurnal zilnic toate emotiile nou aparute, progresul inregistrat, trairile, tot ce simti ca trebuie notat si reciteste-l dupa cateva zile pentru a vedea cum merge treaba.
Dimineata imediat dupa trezire este momentul ideal pentru afirmatii si vizualizari. Atunci creierul este relaxat dupa somn, nu este afectat de gandurile despre ce ai de facut in viitor sau ce ai facut ieri. Ai putea sa pretinzi ca esti actor la Hollywood si cineva ti-a dat 10 milioane de dolari ca sa pretinzi ca esti bogat, timp de 30 – 60 – 90 de zile. In tot acest timp te vei schimba din interior catre exterior. Prima luna reprezinta baza, fundatia persoanei care vei deveni, a doua luna reprezinta accelerarea proceselor iar a treia luna deja permite accesul catre visul tau.
Daca un om a putut sa faca acest exercitiu de mai jos, sa-si infrunte temerile si sa aiba incredere in propriile-i forte, caci nu mai exista cale de intoarcere, consider ca si tu poti sa incerci sa-ti schimbi viata in bine, cu orice pret! O meriti!
Ganduri inspirate iti doresc!
Cu prietenie sincera,
 
Traian

2 Comments

 1. O viata care nu se traieste asa cum se vrea este de la bun inceput pierduta.

  Mihai Eminescu.

  Asta este tot Traiene !!!
  Aceastui text nu i se poate adauga nimic si nu i se poate sterge nimic este pur si simplu esenta
  filozofiei vietii noastre pe pamint.
  Eu mi-am pus in birou in baie linga laptop biletele cu acest text.

  CALDE SALUTARI

  Valeriu

 2. Iti multumesc pentru feedback, Valeriu! Sper sa te tii de lozinca! Spor! Traian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *